![]() • Proszę podpisać się pod regulaminem • Otwarto cmentarz • Dodano nowe pole w profilu |
![]() Witaj! Właśnie znajdujesz się na Pedigree Nie, nie chodzi o jedną z najgorszych karm dla psów. "Pedigree" to po angielsku "rodowód", czyli papierek potwierdzający rasowość psa. Także witaj na Pedigree The Game, grze o hodowli psów! |
![]() |
![]() • retriever ~ Moderator • Sympain ~ Moderator Wbrew pozorom admini i modzi to tacy sami gracze, jak wy! Różnica jest taka, że dodatkowo opiekują się i dbają o porządek na forum. |
![]() USUWANIE UŻYTKOWNIKÓW Użytkownicy, którzy byli nieaktywni przez ponad 2 tygodnie i napisali mniej niż 5 postów są usuwani - rejestrujemy się po to żeby GRAĆ. |
![]() O pomoc w rozgrywce możesz poprosić administratora bądź moderatora. Pomocne strony: Regulamin forum Regulamin ZK Mały podręcznik |
Hodowca
Uważam że można dodać na przykład miejsca spacerowe dla psów i ludzi gdzie gracze mogli by się spotykać.
Fajnie by było dodać na przykład w sklepie zdjęcia kupionych rzeczy.
Moderator
Nad spacerami pewnie pomyślimy, chociaż nwm xd
A co do sklepu to sama nad tym w sumie myślałam ;)
Hodowca
Można też zrobić spis maści dla danej rasy ;)
Są przecież uznane i nieuznane maści.
Można by też dodać np. procent jaka maść występuje najczęściej.
Ostatnio edytowany przez Ametyst (07-10-13 10:02:40)
Admin
Od pogaduszek jest dział "Dyskusje".
Co do obrazków, to mówiłam - na razie nie, pomyślimy dopiero, jak wszystko będzie cacy.
Co do spisu maści to bardzo dobry pomysł =) Spróbuję coś takiego zrobić, jednak będzie to trochę męczące, ponieważ sam border lub staffek ma bardzo dużo umaszczeń.
Tylko gdzie gracze chodzą z psami w przestrzeni gry? Powinna być trochę bardziej realna gra, wiadomo karmi się wyprowadza itd a tu taka cisza.
Hodowca
Zawsze takie mam :D
Będą tylko maści uznane czy też te nieuznane?
Mogę pomóc ci poszukać maści jak chcesz.
Ostatnio edytowany przez Ametyst (07-10-13 15:17:41)
Admin
Pomyślę jeszcze nad spacerami, coraz bardziej jestem do nich przekonana.
Maści będą tylko uznane.
Wolę szukać na własną rękę ;) Dziękuję.
Hodowca
Nymeria - dzień? Jaki na przykład masz na myśli dzień? Nowinki o nowych członach, miotach itp. moim zdaniem wystarczą ,a poza tym co mielibyśmy opisywać? Dodatkowa robota - według mnie. Nie da się tu np. nakarmić psa czy się z nim pobawić więc musielibyśmy zmyślać co robiliśmy :)
Moderator
Nymeria, dobry pomysł, ale że codziennie? Można by tak pisać raz na jakiś czas, jakiś spacer czy spotkanie z innymi :)
Można też zrobić tak, że podczas takich opisów coś się wydarzyło - ale wtedy Administratorka One lub ktoś przez nią wyznaczony sporadycznie by pisał PW do graczy :)
Wiadomości mogłyby być o charakterze pozytywnym (znalezienie rzeczy czy dostanie punktu doświadczenia; przykład: Twój pies X wytrwale gonił wiewiórki. Dostał za to punkt doświadczenia zawodowego!) lub negatywnym (jakiś problem ze zdrowiem czy odebranie punktu; przykład: Podczas spaceru po lesie Twoja suczka Y znalazła wysypisko śmieci. Niestety coś jej się wbiło do łapy. Musisz udać się z nią do weterynarza!).
Taki mój pomysł mały ^^
Nieznajomy
Chodzi mi o opisy typu wstałam rano nakarmiłam psy, nauczyłam azora nowej komendy (opisujesz jak to robiłaś/łeś) blablabla. Może i dodatkowa robota ale od razu gra staje się bardziej realna ;D Nawet nie codziennie, jak kto chce byleby częściej niż na tydzień na przykład :D
Sympain no tak też można :) swoją drogą kojarzy mi się to z grami planszowymi ,,cośtam cośtam cofasz sie o dwa pola XDD"
Admin
Jak ktoś chce, to proszę - można opisywać, co dzieje się w hodowli. Nikt tego nie zabrania ani nie nakazuje ;)
Właśnie tak chcę robić =) Tylko niezbyt często (max. 3 pkt na tydzień dla max. 3 graczy).
Jeśli chcesz, to mogę Ci pomóc w tym z choćby wymyślaniem treści "przygód" :D
Admin
Na razie nie 3, najwyżej 1 na 1,5 tygodnia xD Dopiero potem, jak się gra rozwinie, to będziemy tak dodawać ;P
Jeśli będę potrzebowała pomocy, to zgłoszę się do Ciebie =) Dzięki.
Można ustawić sobie czas po ilu dniach/miesiącach konto zostanie usunięte na które nikt się nie loguje. Na PEDIGREE jest dużo użytkowników którzy założyli konto tak jakby 'dla zabawy'. To znaczy że założyli i nie grają, nie logują się. Proponuję żeby wprowadzić coś w rodzaju filtru ,że automatycznie usuwane są konta nieaktywne. To zrobiłoby na pewno na forum porządek.