![]() • Proszę podpisać się pod regulaminem • Otwarto cmentarz • Dodano nowe pole w profilu |
![]() Witaj! Właśnie znajdujesz się na Pedigree Nie, nie chodzi o jedną z najgorszych karm dla psów. "Pedigree" to po angielsku "rodowód", czyli papierek potwierdzający rasowość psa. Także witaj na Pedigree The Game, grze o hodowli psów! |
![]() |
![]() • retriever ~ Moderator • Sympain ~ Moderator Wbrew pozorom admini i modzi to tacy sami gracze, jak wy! Różnica jest taka, że dodatkowo opiekują się i dbają o porządek na forum. |
![]() USUWANIE UŻYTKOWNIKÓW Użytkownicy, którzy byli nieaktywni przez ponad 2 tygodnie i napisali mniej niż 5 postów są usuwani - rejestrujemy się po to żeby GRAĆ. |
![]() O pomoc w rozgrywce możesz poprosić administratora bądź moderatora. Pomocne strony: Regulamin forum Regulamin ZK Mały podręcznik |
Admin
EDIT:
Wracamy do domu xd.
Moderator
Przychodzę na spacer z grupką psów - Erytreą, Raven i Kołysanką. Spuszczam całą trójkę ze smyczy. Zaczynają się bawić, a ja stoję i mam je na oku. :)
Moderator
Przychodzę z moim psami - Nuggettą, Lusią i Alex'em - spuszczam wszystkie po koleji ze smyczy. Psiaki zaczynają się bawić i biegać. Nagle, cała trójka stanęła 'prosto', podniosła uszy do góry i zapatrzyła się w jedno miejsce. Szybko wzięłam je na smycz, zaczynając od Lusi a kończąc na Alex'ie. Zobaczyłam pewną dziewczynę, która też ma 3 psy. Moje psiaki bardzo 'piszczały' i szczekały do tam tych, dlatego podeszłam powoli do dziewczyny.
- Dzieńdobry - uśmiechnęłam się - Mogą się pobawić? - zapytałam, patrząc na nasze psy.
Moderator
- Witam. - przywitałam się z nowo przybyłą. - Oczywiście, że tak. - uśmiecham się.
Raven podchodzi i wącha owczarka niemieckiego. Kołysanka zaczyna szczekać wesoło, a Erytrea podchodzi do kobiety i wącha ją, machając lekko ogonem.
Moderator
Spuściłam ich ze smyczy. Alex odbiegł wesoło, zachęcając do tego samego drugiego pieska. Lusia i Nuggetta podchodzą do małej suczki i obwąchują ją merdając przy tym ogonem. A ja dałam się obwąchać suczce która do mnie podeszła i ją pogłaskałam.
- Ma pani jeszcze jakieś psy? - spytałam, bo wyglądała mi znajomo.
Moderator
- Tak, mam jeszcze dwa psy, jeden rasy shikoku, towarzysz dla tej pani - wskazałam na Erytreę, która właśnie goniła owczarka. - a drugi rasy golden. Dodatkowo mam jeszcze sunię goldenkę z gromadką szczeniąt. A pani ma jeszcze jakieś pupile? - zapytałam. Kojarzyłam kobietę z wystaw, była zarówno sędzią, jak i właścicielką wystawianych psów.
Ostatnio edytowany przez Sympain (27-10-13 16:24:24)
Moderator
- Tak, w sumie mieszka ze mną 9 psów. Alex, Nuggetta i Lusia, czyli ta trójka która teraz się bawi. Oprócz nich jest jeszcze 2 suczka Goldena Lena, może ją pani kojarzy z wystaw? Niestety, ona musiała zostać i opiekować się 5 swoich szczeniąt - uśmiechnęłam się. Kojarzyłam też jej psy, chyba oceniałam je na ostatnich wystawach...
Moderator
- Tak, kojarzę. Piękna sunia. - uśmiechnęłam się serdecznie. - Moja Nadzieja również musiała zostać, gdyż dziś urodziła. Aż siódemkę. - gwizdnęłam na Raven, która poleciała gdzieś między drzewa.
- Oj, gdzie moje maniery! Jestem Kornelia. - podałam kobiecie rękę. - Wydaje mi się, że jest pani sędzią podczas wystaw, czy się nie mylę?
Hodowca
Po raz pierwszy przyszłam z Shirą do parku. Mała od razu zaciekawiła się wszystkim dookoła. Pomyślałam, że to będzie nasze ulubione miejsce. Trochę się wystraszyłam, iż Shira ucieknie. Jednak ona nigdzie się nie wybierała. Lubiłam z nią spędzać czas. Mała podeszła do mnie.
-Co jest? - zapytałam.
Shira spojrzała w stronę bawiących się piesków.
-Masz ochotę kogoś poznać? - zapytałam.
Może to dziwne, że gadam z zwierzakami. Ale taka już jestem. Shira spojrzała na mnie maślanymi oczkami.
-No to chodźmy - uśmiechnęłam się.
Podeszła do 3 piesków i wesoło szczeknęła. A ja podeszłam do dwóch pań. Chyba właścicielek grupy piesków.
Przywitałam się.
Posty powyżej były 3 dni temu - przez 3 dni nie można być cały czas w parku ; p.~~~retriever
Hodowca
Nikt nie mówił, że pisałam o w/w.